Beton in je tuin

Beton in de tuin is een populaire en duurzame manier om je buitenruimte te verfraaien. Of het nu gaat om een oprit, patio, terras of wandelpad; beton biedt vele voordelen die bijdragen aan het comfort en de sfeer van je tuin. Het materiaal is sterk, onderhoudsarm en past bij elke stijl: van een moderne tot een traditionele tuin.

Beton in je tuin storten? Bestel je beton online, eenvoudig en snel via 123betonbestellen.nl.

 

 

Voordelen van beton in de tuin

Er zitten veel voordelen aan betonnen elementen gebruiken in je tuin:

  • Duurzaam: Beton is zeer sterk en weerbestendig, waardoor het jarenlang meegaat zonder dat er onderhoud nodig is.
  • Onderhoudsarm: Beton is gemakkelijk schoon te maken en onderhouden, en er groeit geen onkruid doorheen. Zo ziet je tuin er altijd verzorgd uit.
  • Veelzijdig: Beton is beschikbaar in verschillende kleuren, vormen en afwerkingen, waardoor het altijd aansluit bij de stijl en sfeer van jouw tuin

Voorbereidingen beton storten tuin

Voordat je begint met het aanleggen van beton in de tuin moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Bepaal de stijl: Bedenk vooraf welke stijl je voor ogen hebt voor je tuin. Dit zal helpen bij het kiezen van de juiste kleur, vorm en afwerking van het beton.
  • Maak een ontwerp: Het is belangrijk om vooraf een duidelijk ontwerp te maken waarin alle aspecten zijn opgenomen, zoals het oppervlak, de vorm en de gewenste afwerking van het beton. Bereken aan de hand van het ontwerp hoeveel betonmortel je nodig hebt.
  • Bereid de stort voor: Voordat je begint met het storten van beton in de tuin, moet je de ondergrond vlak en stevig maken, eventuele obstakels verwijderen, beschermende folie op de zandgrond aanbrengen en de juiste bekisting plaatsen.
  • Houd rekening met de weersomstandigheden: Beton moet bij gunstige weersomstandigheden worden gestort, om de beste resultaten te krijgen. Het moet niet te koud zijn (boven het vriespunt) en niet hard waaien of regenen.

Beton nabehandelen

Nabehandelen van het jonge beton is noodzakelijk om uiteindelijk stevig beton van een goede kwaliteit te krijgen. Vooral buiten ondervindt het beton meer invloeden van het weer. Hier moet je het beton tegen beschermen, bijvoorbeeld door het af te dekken met een beschermende folie. Daarnaast is het belangrijk om het beton goed nat te houden, vooral bij warm weer. Als het water te snel uit de buitenste laag verdampt, kan het beton niet goed uitharden en heb je een grote kans op scheuren.

Beton storten tuin

Beton is een fantastische manier om je buitenruimte te verbeteren. Dankzij de vele voordelen, zul je jarenlang plezier hebben van een mooie en functionele tuin. Laat je betonnen tuinproject vandaag nog beginnen!

Voor vragen en advies staan onze adviseurs voor jouw klaar. Neem contact met ons op, of bestel je beton direct in drie simpele stappen online.

Beton bestellen Neem contact op