Beton terras

Een terras van beton is een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie voor je tuin of buitenruimte. Naast dat een betonnen terras een strakke en nette uitstraling geeft, is het ook nog eens praktisch. De voordelen van een betonnen terras zijn:

  • Duurzaam: beton is een zeer stevig materiaal en kan jarenlang meegaan zonder dat er onderhoud aan hoeft te worden gedaan.
  • Aanpasbaar: beton kan in vele vormen, kleuren en texturen worden gegoten, waardoor het een geweldige optie is voor elke stijl van buitenruimte.
  • Geen verzakking: met een betonnen oppervlak krijg je geen verzakkingen in je terras.
  • Makkelijk te onderhouden: een betonnen terras vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken. Het oppervlak is naadloos, dus er groeit geen onkruid of mos tussen. Je kunt eventueel naden laten frezen om de uitstraling van tegels te krijgen.

Beton voor een terras bestellen? Bij 123betonbestellen doe je dit eenvoudig online in drie stappen.

 

 

Voorbereidingen beton terras storten

Voordat je begint met het storten van jouw betonnen terras, moet je een aantal voorbereidingen treffen. Hier zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Bepaal de afmetingen van het terras en de gewenste dikte van het beton. Graaf deze dikte vervolgens ruim uit.
  • Zorg dat de ondergrond waarop het beton wordt gestort stevig en vlak is.
  • Na het uitgraven plaats je een laag plastic folie op de bodem. Daar bovenop plaats je nog een wapeningnet op betonnen blokjes (afstandhouders). Houdt voor de hoogte van deze blokjes ongeveer de helft van de dikte van de het terras aan.
  • Maak met houten planken of stroken plaatwerk een bekisting ter grootte van je terras, om het beton in de gewenste vorm te houden.
  • Maak een plan voor de afwatering van het terras, zodat water, bijvoorbeeld van een regenbui, snel en efficiënt afgevoerd wordt. Hiervoor breng je een afschot (of afloop) aan. Houdt rekening met 1,5 cm afschot per meter terras, weg van het woonhuis.
  • Als laatste dek je het nieuw gestorte terras af met plastic folie zodat het goed kan uitharden.

 

Droogtijd beton terras buiten

Na het storten is het belangrijk om het beton ongeveer twee weken af te dekken met plastic folie om vroegtijdig verdampen van het water uit de toplaag te voorkomen. Het nieuw gestorte beton is meestal de volgende dag voorzichtig beloopbaar. Maar daarna heeft het beton, afhankelijk van de buitentemperatuur, nog wel enkele weken nodig om voldoende strekte te ontwikkelen om volledig belast te kunnen worden. Denk aan de poten van tuinstoelen en tuintafels die voor een behoorlijke puntbelasting kunnen zorgen.

Afwerking

Wanneer het beton eenmaal is uitgehard, kun je het terras afwerken of impregneren met een sealer of een andere afwerkingslaag. Hiermee bescherm je het terras tegen water, vet en vuilophoping. Dit zal het onderhoud van je terras verminderen en het er ook nog eens mooier uit laten zien.

Gevlinderd beton terras

Gevlinderd beton is een populaire optie voor een moderne uitstraling van het terras, doordat het glad en strak wordt afgewerkt. Bovendien zorgt vlinderen er voor dat eventuele kleurpigmenten, die aan de betonmortel zijn toegevoegd, goed in de toplaag worden opgenomen en een intensieve kleur geven.

Als je gevlinderd beton voor je buitenruimte overweegt, houdt er dan rekening mee dat het vlinderen een extra afwerkingsstap is voor de aanleg van het terras. Het vlinderen gebeurt tijdens de uithardingsfase van het beton.

Kosten beton terras

De kosten van beton voor een terras is geheel afhankelijk van de oppervlakte en dikte van het terras en dus hoeveel m3 je nodig hebt. Bereken de betonprijs voor jouw terras eenvoudig via onze website.

Bereken betonprijs

 

Contact

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het storten van je betonnen terras, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je graag verder!

Neem contact op