Loswijze

Met welke loswijze stort je het beton?

Bij het bestellen van betonmortel zijn er een verschillende loswijzen zoals bijvoorbeeld: in de kruiwagen, uit de goot en met een pompmixer. Lees hier welke loswijze het meest geschikt is voor jouw project.

beton storten in de winter

1. Lossen in de kruiwagen

Voor kleine hoeveelheden beton (tot en met 5 m3) is het lossen met kruiwagens een geschikte manier om het beton te lossen. Voor één m3 zijn circa 16 kruiwagens nodig. Zorg daarom voor voldoende kruiwagens en mankracht.

beton storten vanuit de goot

2. Lossen vanuit de goot

De gootlengte van een betonmixer bedraagt maximaal 2,50 meter recht uit de wagen, en 1,5 meter zijwaarts. Het is daarom van belang dat de mixer dicht bij het te storten onderdeel kan staan. Als dit niet mogelijk is raden wij aan te lossen met kruiwagens of een pompmixer.

rijkwijdte betonstorten met mixerpomp

3. Met een mixerpomp

De betonpomp is uitgerust met een giek, met een lengte van ca. 18 meter. Wanneer de stortafstand groter is dan 18 meter, is dit geen probleem. De pomp heeft voor deze gevallen voor maximaal 15 meter aan extra slangen bij zich. Een betonpomp wordt in het algemeen ingezet bij grotere hoeveelheden of wanneer er grotere afstanden afgelegd moet worden. Lees meer >

groot project waarbij betonmixer en betonpomp beton storten

Lostijd
De lostijd is afhankelijk van de geleverde hoeveelheid betonmortel. Van 1 tot en met 7m3 betonmortel bedraagt de lostijd maximaal 60 minuten. Meer dan 7 m3 betonmortel tot en met 15m3 bedraagt de maximale lostijd 90 minuten. Mocht de lostijd worden overschreden dan brengen wij de extra lostijden achteraf in rekening. Hiervoor wordt per 15 minuten € 25,00 exclusief BTW (€ 30,25 inclusief BTW) in rekening gebracht.

Let op!
De bestelde betonmortel wordt, ongeacht de loswijze, geleverd met betonmixers en/of betonpompmixer. Realiseer dat het gewicht van een betonmixer varieert van 30.000 tot 50.000 kilogram! Een goede bereikbaarheid en harde ondergrond zijn dus een vereiste. Ga ervan uit dat het lossen in veel gevallen op straat gebeurt. Wij proberen het betreden van privéterrein met onze betonmixers zo veel mogelijk te vermijden, tenzij dit anders is overlegd met de klant.

 

Heb je nog een vraag over een van deze loswijzen?
Bel of mail ons dan even.