Type beton

Welk type beton kan ik bestellen?

Betonmortel is een mengsel van cement, zand, grind en water, wat in de juiste verhouding na verharding beton wordt genoemd. Bij 123betonbestellen leveren wij standaard betonmortel met de sterkteklasse C20/25. Dit is in de meeste gevallen voldoende voor funderingen en vloeren van bijvoorbeeld een aanbouw, binnenvloer van een woonhuis of als buitenterras. Toch op zoek naar een andere betonsterkte? Neem in dat geval telefonisch contact met ons op via 088-8778777 of bestel alvast beton online.

Beton bestellen
instructies voor het storten van beton

Naast het standaard beton zijn er een aantal extra mogelijkheden. Aan de hand van de gekozen loswijze en toepassing worden deze extra opties geselecteerd. Het is dus niet nodig om zelf extra opties aan te vinken. Hieronder vind je uitleg over onze verschillende toevoegingen en waarvoor deze geschikt zijn.

Vloeibaar beton

De mate van vloeibaarheid van het beton is van belang voor het verwerken de betonmortel. Voor standaard constructies zoals funderingen wordt het standaard betonmengsel gebruikt. Wanneer het beton wordt gebruikt voor het storten van een (binnen)vloer, adviseren wij vloeibeton te bestellen. De betonmortel is dan namelijk eenvoudiger te verwerken.

Fijn grind

In het standaard betonmengsel wordt gebruik gemaakt van grind met een korrelafmeting van maximaal 32 mm. Het is ook mogelijk om grind te gebruiken dat is aangepast naar een kleinere korrelafmeting van maximaal 16 mm (fijn grind). In onderstaande gevallen is het gebruik van fijn grind geadviseerd:

  • Wanneer de betondikte minder is dan 10 centimeter;
  • Wanneer er een vloerverwarming wordt gestort in de betonvloer;
  • Wanneer er veel wapening wordt gebruikt;
  • Wanneer het gaat om een betonvloer in een binnenruimte (bijvoorbeeld woonkamervloer).

Snel  beton

Snel hardend beton wordt vaak gebruikt wanneer men de volgende dag direct wil doorwerken. Denk hierbij aan binnenvloeren. Ook wanneer de omgevingstemperatuur net boven het vriespunt is, adviseren wij om te kiezen voor snel hardend cement.

 

Ben je niet zeker welk type beton je nodig hebt?
Bel of mail ons voor advies.