Betonvloer storten garage

Een betonvloer is een ideale ondergrond voor je garage. Een betonnen garagevloer is een van de sterkste en meest duurzame vloeropties die er zijn. Het is bestand tegen zware belastingen, zoals auto’s en gereedschap, en kan jarenlang meegaan zonder veel onderhoud. Daarnaast is beton vochtbestendig, waardoor een betonnen garagevloer ideaal is voor garages die gebruikt worden als werkplaats of opslagruimte. Op zoek naar een veilige vloeroptie voor je garage? Beton is slipvast en dus een veilige ondergrond om overheen te lopen of te rijden.

123betonbestellen biedt het juiste beton voor elke garagevloer. Bestel vandaag nog via onze website, in drie eenvoudige stappen.

 

 

Ondergrond garagevloer

De ondergrond voor een betonnen garagevloer moet stevig, egaal en vlak zijn. Eventuele oneffenheden of putten in de fundering moeten worden opgevuld voordat de beton wordt gestort. Controleer of de ondergrond voldoende draagkracht heeft om het nieuwe beton en zwaardere objecten zoals een auto of gereedschap, te kunnen dragen. Een bouwkundig adviseur kan je hierbij helpen.

Betreft het nieuwbouw van een garage, bijvoorbeeld als aanbouw aan het bestaande woonhuis, of als losse garage? In dat geval kan de fundering en betonvloer in één keer worden gestort.

Afwerking

Het betonoppervlak blijft na het uitharden ruw. Dit kun je egaal en vlak maken door er een zand cementdekvloer of smeervloer overheen te gieten. Als je vloerverwarming in je garage wilt worden de verwarmingsbuizen hier in verwerkt. De smeervloer is de basis voor een afwerkvloer, bijvoorbeeld tegels.

Je kunt er ook voor kiezen om de betonvloer te (laten) vlinderen. Dit doe je voordat het beton is uitgehard. Het vlinderen of polieren van een betonnen garagevloer geeft een strakke uitstraling en verdicht de toplaag, zodat het beter hecht aan de betonnen onderlaag. Vloerverwarmingsbuizen worden in dit geval direct in het beton opgenomen.

Nabehandeling betonnen garagevloer

Na de uitharding is het aan te raden om de vloer te beschermen tegen vlekken en beschadiging door het aanbrengen van een sealer of een coatingslaag.

Contact

Heb je nog vragen over beton voor een betonnen garagevloer? Neem dan contact op met onze adviseurs. Of bestel direct beton voor jouw garagevloer via onze website.

Bereken betonprijs Neem contact op