Waarom wordt beton gewapend?

Beton wordt als bouwmateriaal toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. In vrijwel alle constructies waarin beton verwerkt wordt komen druk- en trekkrachten voor. Beton kan drukkrachten goed weerstaan maar is minder bestand tegen trekkrachten. Door deze trekkrachten ontstaan er scheuren in het beton waardoor een constructie mogelijk in elkaar kan storten. Daarom is het voor sommige, met name dragende, constructies noodzakelijk het beton te bewapenen zodat het beter bestand is tegen trekkrachten.

Betonwapening

Beton wordt meestal gewapend met betonnetten die gemaakt zijn van betonstaal. Staal kan trekkrachten goed opnemen.  In sommige gevallen kan er gekozen worden voor andere materialen, zoals koolstofvezels of glasvezels.

Advies op maat

Afhankelijk van de constructie zijn er verschillende mogelijkheden voor betonwapening. Voor het berekenen van de benodigde kuubs beton en het plaatsen van een bestelling moet u hier wel rekening mee houden. Wij denken graag met u mee! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Contact aanvraag

Beton berekenen?

Bereken en bestel eenvoudig direct online

BESTEL NU