Wat betekent een CSC certificering?

Wat betekent een CSC certificering voor duurzaam beton?

CSC certificering is een keurmerk om de duurzame productie van beton te garanderen. Bedrijven die het CSC certifiaat voeren moeten aan strenge eisen voldoen en geeft zekerheid voor de afnemers van het beton.

Wat is het CSC certificaat?

CSC staat voor Concrete Sustainability Counsil en is een wereldwijd certificatiesysteem bedoelt om betonproducenten en klanten, zoals Jansen Beton en 123betonbestellen, inzicht te geven in de wijze waarop de bedrijven milieuvriendelijk, maatschappelijk en economisch verantwoord presteren. De herkomst van grondstoffen is hierbij belangrijk, maar ook de wijze van productie en economische, milieuvriendelijke en maatschappelijke invloeden op het productieproces. Met het CSC keurmerk kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun beton, naast een verantwoorde herkomst uit gecertificeerde secundaire grondstoffen, ook duurzaam geproduceerd is.

CO2 bewuste betonproductie

Beton is het ultieme bouwmateriaal wat overal op de wereld gebruikt wordt. Van de grote projecten tot aan de Nederlandse betonvloeren in huizen. Inmiddels kunnen we simpelweg niet zonder beton, maar het kan wel op een andere en duurzamere manier. De huidige productie van beton veroorzaakt namelijk veel CO2 uitstoot. Om een idee te geven: het bouwmateriaal is verantwoordelijk voor 5 tot 7% van de wereldwijde CO2-uitstoot. De cement in het beton is de grootste vervuiler.

Gerecycled beton

Als één van de sectoren met de hoogste uitstoot CO2 ontstaat er de druk en vraag om de productie van beton te verduurzamen. Als betonproducent is Jansen Beton, de producent voor 123 betonbestellen, hier al jarenlang succesvol mee bezig. In het beton van 123betonbestellen worden uitsluitend gecertificeerde secundaire bouw(grond)stoffen toegepast die ontstaan door reststromen uit de bouw te recyclen. Het is daarbij belangrijk om de verantwoorde herkomst van ons beton en onze productiemethode aan te tonen. Om onze klanten dit inzicht te geven, hebben wij onze CSC certificering behaald. Bekijk hier het CSC certificaat en andere certificaten van Jansen Beton.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de status van de CSC certificering bij Jansen Beton? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Beton berekenen?

Bereken en bestel eenvoudig direct online

BESTEL NU