Aanhanger betonpomp

Naast storten met een kruiwagen of direct vanuit de goot kun je beton ook storten met een betonpomp. Er zijn verschillende type betonpompen: een mixerpomp, een reguliere betonpomp en een aanhanger betonpomp. In deze blog gaan we in op de voordelen van beton storten met een aanhanger betonpomp.

Wat is een aanhanger betonpomp?

Een aanhangerpomp is een compacte betonpomp die achter een wagen wordt gekoppeld. Dit type betonpomp wordt door z’n compactheid met name ingezet om beton te storten op moeilijker bereikbare plekken. Het maakt daarbij niet uit of het om een kleine of grote hoeveelheid betonmortel gaat. Voor leveringen naar onze klanten maken we regelmatig gebruik van een aanhanger betonpomp.

De voordelen van een aanhanger betonpomp

Het gebruik van een aanhangerpomp voor beton storten heeft een aantal voordelen ten opzichte van een (mixer)pomp:

Compacte betonpomp

Ten eerste is een aanhanger betonpomp veel compacter dan een reguliere betonpomp. Dat is ideaal voor moeilijker bereikbare plekken of locaties met weinig ruimte, zoals een woonwijk of langs een doorgaande weg. Het gewicht van de aanhangerpomp is ook een stuk lager, waardoor dit type pomp gemakkelijk op bijvoorbeeld een oprit kan worden geplaatst;

Dunnere leidingen

Ook werken we bij dit type betonpomp met lange, dunne leidingen. Dit maakt dat je er netter mee kunt werken en de betonmortel gerichter en nauwkeuriger kunt doseren. De flexibele leidingen kun je bijvoorbeeld door een woonkamer leggen om verder achterin het huis een object, zoals een vloer, wand of kelder, te voorzien van betonmortel.

Beton verpompen op grotere afstand

Omdat een aanhanger betonpomp de mogelijkheid heeft om leidingen aan de pomp te koppelen kun je over een groot aantal meters het beton verpompen. We werken regelmatig met leidingen van 20 à 30 meter, maar deze pomp kan ook een lengte tot 100 meter aan.

Lees ook onze blog over beton storten met een mixerpomp.

Waar moet ik verder nog rekening mee houden bij gebruik van een aanhangerpomp?

Bij gebruik van een aanhangerpomp dienen we het betonmengsel aan te passen aan de specificaties van de pomp. Dit type pomp heeft leidingen met een kleine diameter. Om te zorgen dat de betonmortel soepel door de dunne leidingen kan stromen voegen we aan het standaard betonmengsel wat zaken toe.

Zo vervangen we het standaard grind door fijn grind (4-16 mm). Daarnaast wordt vulstof toegevoegd; dit heeft een soort oliewerking zodat de beton niet aan de binnenzijde van de leidingen gaat vastzitten. Ook maakt de vulstof het beton vloeibaarder om het gemakkelijk te kunnen verpompen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Beton nodig voor je bouwproject? Bestel beton eenvoudig in 3 stappen. Advies op maat nodig? Onze adviseurs staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Beton berekenen?

Bereken en bestel eenvoudig direct online

BESTEL NU