Beton storten met een mixerpomp

Er zijn verschillende manieren om betonmortel te storten: rechtstreeks storten uit de goot, het storten met kruiwagens of het storten met behulp van een mixerpomp. Een mixerpomp is een betonmixer en betonpomp ineen waardoor de betonmortel eenvoudig in een keer kan worden gestort. Hierbij heb je geen kruiwagen nodig waardoor je sneller en efficiënter kan storten.

Overweeg je om beton te bestellen met een mixerpomp? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Beton storten met een mixerpomp

Stortafstand

Een betonpomp wordt in het algemeen ingezet bij grotere hoeveelheden. De betonpomp is uitgerust met een giek, met een lengte van ca. 18 meter. Wanneer de stortafstand groter is dan 18 meter, is dit geen probleem. De pomp heeft  tot ongeveer 15 meter extra slangen bij zich. Houdt hierbij rekening dat er een aangepast betonmengsel nodig is in dit geval.

Zie de afbeelding hiernaast om een beeld te krijgen van het bereik van een pompmixer. Dit voorbeeld geeft een indicatie van de afmetingen waar wij rekening mee houden. We beschikken over verschillende mixerpompen en betonpompen. De werkelijke afmetingen kunnen dus afwijken van het voorbeeld.

Let op:

  • Rijkwijdte 17-19 meter horizontaal (geen bochten)
  • Extra slangen tot ongeveer 15 meter. Nooit door een bewoond huis vanwege kans op schade
  • Storten vanaf openbare weg i.v.m. kans op verzakking
  • Stempelafstand van circa 4 meter
Pompmixer beton storten

Harde ondergrond

Houd er rekening mee dat het gewicht van een mixerpomp varieert van 30.000 tot 50.000 kilogram. Een goede bereikbaarheid en harde ondergrond zijn dus een vereiste. In vrijwel alle gevallen wordt vanaf de straat gelost. Wij proberen het betreden van privéterrein met onze betonmixers zo veel mogelijk te vermijden, tenzij dit anders is overlegd.

Op moeilijk bereikbare plekken kan eventueel worden gestort met een aanhanger betonpomp. De prijs hiervoor is op aanvraag. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Uitgeklapte betonpomp met stempels

Ruimte rondom de mixerpomp

Houd naast het gewicht ook rekening met de breedte van de (mixer)pomp. Een (mixer)pomp wordt bijna twee keer zo breed door het gebruik van de stempels. De vier stempels zetten de pomp stevig op de grond en zorgen voor stabiliteit. Dit is nodig om kantelen van het voertuig te voorkomen. De stempelbreedte is ongeveer 4 meter. Deze ruimte heeft de dus pomp nodig om zijn werk te kunnen doen.

Meer informatie over beton storten met een mixerpomp?

Bij de keuze om te storten met een mixerpomp is het fijn om de situatie met ons persoonlijk te overleggen. We helpen je graag. Neem contact met ons op voor advies.

Beton berekenen?

Bereken en bestel eenvoudig direct online

BESTEL NU