Wat is een eco2floor gietvloer?

Eco2floor is een duurzame gietdekvloer die steeds vaker wordt toegepast in woningen. Het bindmiddel cement in een traditionele cementdekvloer is vervangen door gemalen gegranuleerde hoogovenslak; een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Hierdoor is  eco2floor een duurzamer alternatief.

Cemengebonden gietdekvloer vs. cementdekvloer

Maar wat is, naast de grondstoffen, eigenlijk het verschil tussen een cementgebonden gietdekvloer van eco2floor en een zand cementdekvloer? Ten eerste vormen beide typen dekvloeren een tussenlaag tussen de ondergrond en de eindvloer. Een dekvloer wordt toegepast om de ondergrond vlak en egaal te maken en om leidingen en vloerverwarming weg te werken.

Een zand cementdekvloer aanleggen is arbeidsintensief doordat deze met de hand wordt gesmeerd. Daarnaast is dit type dekvloer vaak dikker dan een gietvloer. De laagdikte is wel afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld of de vloer hechtend of zwevend wordt geplaatst, de aan- of afwezigheid van vloerverwarming en welke eindvloer er overheen komt, zoals tegels of PVC.

Ook heeft een cementdekvloer een langere droogtijd en is deze minder sterk, omdat door de beperkte elasticiteit sneller scheuren kunnen ontstaan. Wel kun je een zandcement dekvloer goed toepassen in bijvoorbeeld een badkamer, omdat je eenvoudig een helling of afschot kunt vormen voor de afvloeiing van water.

Naast de duurzame bindmiddelcombinatie heeft een cementloze eco2floor gietvloer meerdere gunstige eigenschappen ten opzichte van een gesmeerde cementdekvloer:

  • Een snelle droogtijd; beloopbaar na 24 uur en belastbaar vanaf 72 uur
  • Snel aan te brengen onder arbeidsvriendelijke omstandigheden; eco2floor kan staand worden gegoten, vloeit makkelijk uit en is eenvoudig vlak te maken
  • Minder materiaal nodig omdat de dekvloer dunner kan worden aangebracht.
  • Ondervindt nagenoeg geen krimp
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming door de goede warmtegeleiding
  • Gebruik van standaard cementgebonden primers en tegellijm is mogelijk.
  • Volledig recyclebaar als betonpuin

 

Toepassing eco2floor

Een eco2floor gietvloer is geschikt voor binnenruimtes, zoals woningen en kantoorpanden. Het wordt als hechtende dekvloer of zwevend (niet hechtend) vloersysteem aangebracht op een stevige ondergrond (van bijvoorbeeld beton of steen). Daarna dien je de vloer af te werken met een eindvloer, zoals tegels, stoffering of kunststof.

Door het verwerkingsgemak kan een oppervlakte van 1000m2 per dag worden gerealiseerd en is dus geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Daarnaast is eco2floor geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of het toilet.

Wat kost een eco2floor?

De prijs van een eco2floor is afhankelijk van een aantal factoren. Voor meer informatie over deze factoren verwijzen wij je naar het artikel: Wat is de prijs van een eco2floor gietvloer. Of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie?

123betonbestellen, onderdeel van Jansen Beton, is dealer van eco2floor. Hiermee zijn we een partij in het landelijk netwerk van betoncentrales en verwerkers. Geïnteresseerd in een gietvloer van eco2floor? Of wil je meer informatie over het product? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Beton berekenen?

Bereken en bestel eenvoudig direct online

BESTEL NU