Tips voor een betonvloer storten op zand

Wil je een betonvloer over een zandlaag leggen? Een betonvloer storten op zand lijkt lastig, maar het is zeker niet onmogelijk. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blog gaan we daar verder op in.

Betonvloer storten op zand? Zorg voor een beschermende tussenlaag

Het is belangrijk om te weten dat je het beton nooit direct kan storten op zand. Dit komt omdat zand het vocht uit de betonmortel onttrekt, waardoor het niet goed kan uitharden. Het beton wordt dan poreus en zal snel gaan scheuren. Door een tussenlaag van beschermende folie aan te brengen zorg je ervoor dat het water in het beton blijft zitten.

Ondergrond betonvloer op zand

Voordat je de tussenlaag plaatst dien je eerst de zandlaag aan te trillen, of verdichten, voor het beste resultaat. Na deze stap wordt een laag betonzand aangebracht om te zorgen voor een vlakke ondergrond voor de betonvloer.

Betonvloer isoleren

Het is verstandig om de betonvloer te isoleren zodat er geen warmte verloren gaat. Dit geldt vooral wanneer je vloerverwarming verwerkt in de betonvloer. Met een goede isolatielaag vloeit er weinig tot geen warmte naar beneden.

Betonwapening

Wanneer de isolatie is geplaatst is het tijd om een bewapening aan te brengen. De betonwapening of betonijzer verstevigd de betonvloer en voorkomt scheuren.

Betonvloer storten

Heb je deze stappen doorlopen? Dan is het tijd om de betonvloer te storten. Het betonmengsel wordt gelijkmatig over het oppervlakte gelost, bijvoorbeeld met gebruik van een kruiwagen, direct uit de goot of met een aanhangerpomp.

Verdichten

Als laatste dien je het betonmengsel te verdichten, bijvoorbeeld met een trilnaald. Hiermee haal je de ingesloten luchtbellen uit het betonmengsel.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Heb je advies nodig over een betonvloer storten op zand? Onze adviseur helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Beton berekenen?

Bereken en bestel eenvoudig direct online

BESTEL NU